DIA MUNDIAL DE LA PREVENCIÓ DEL SUÏCIDI 10/09/2021

Primera trobada d’entitats al Parlament de Catalunya juntament amb els portaveus de salut dels diferents grups parlamentaris, amb l’objectiu d’ajudar a visibilitzar el suïcidi a Catalunya.

Vídeo: Clara Rubio, presidenta de l'Associació Catalana Prevenció Suïcidi. 

Entitats presents:
 
Després del Suïcidi - Associació de Supervivents (DSAS)
Associació per a la Prevenció del Suïcidi i l'Atenció al Supervivent (APSAS)
Associació Catalana per a la Prevenció del Suïcidi (ACPS)
Dol per Suïcidi - Mans Amigues (DSMA) 
 

BONITA VIDA  4/11/2020

Natalia AyalaPaloma MartínezChristian MedranoLaia SanzNatalia Rabaneda. 
 
“Tres dones de diferents generacions han perdut a un ésser estimat per suïcidi. Després del dol i la tristesa, poc a poc aconsegueixen superar el trauma i decideixen crear una associació per acompanyar a les persones que es troben en la mateixa situació. Gràcies al suport i a l’èxit inesperat de la seva iniciativa, descobreixen que no estan soles i que la seva experiència pot ajudar a acompanyar a altres persones que han passat o estan passant per el mateix. Una valent proposta que ajuda a trencar el tabú i el silenci i demostra que compartir és un bon remei contra el patiment”. 

En aquest documental, realitzat per els alumnes del TecnoCampus Mataró i presentat al festival DOCS Barcelona, es presenta el testimoni en primera persona de tres membres de l’associació Mans Amigues.

EL SALTO 10/03/2019

Supervivents de suïcidi s'uneixen per desfer la soledat que pateixen.

Les poques teràpies de dol destinades a supervivents de suïcidi ha fet que alguns ajudin a altres que estan passant pel mateix dolor que ells.

elsalto.jpg

MATARÓ AL DIA 18/01/2019

L’Associació MANS AMIGUES (minut 15:58), amb seu a Mataró, acompanya persones que han patit una pèrdua per suïcidi i treballa també per trencar l’estigma que la societat té davant aquests casos. Membres de Mans Amigues asseguren que la societat no està preparada avui per entendre el sentiment de pèrdua per suïcidi i tampoc té prou capacitat per acompanyar degudament els familiars i amics. 

170912 Mataró audiovisual.jpg

RÀDIO CALELLA 18/01/2019

Neix l'associació MANS AMIGUES per ajudar a les persones que han patit una pèrdua per suïcidi,

logo_rct.jpg