top of page

 REDES. EL SUICIDIO SE PUEDE EVITAR

El suïcidi és la segona causa de mort en el món entre els 15 i els 30 anys. El suïcidi es pot prevenir, però abans hem d'aprendre sobre ell, parlar-ho i eliminar l'estigma social que existeix al voltant dels suïcides i els seus familiars. Eduardo Punset descobreix en aquesta emissió, de la mà de Thomas Joiner, psicòleg que va viure el suïcidi del seu pare, les característiques del comportament autodestructiu i les accions per a reduir el seu efecte en la societat

800.000: EL SUICIDIO, EL MAL INVISIBLE

Una producció de 93 per El Español.
Gairebé un milió de suïcidis a l'any en el món, 4.000 a Espanya. Xifres enfront de les quals el silenci res pot. Protagonistes, supervivents i dades al servei de l'esperança".

VEUS CONTRA L'ESTIGMA

A Catalunya, un grup de persones amb diagnòstic de trastorns de salut mental lidera una revolució silenciosa i lenta. Estan cansats de teràpies amb medicaments que comporten importants efectes secundaris, de contencions mecàniques i de llargues hospitalitzacions. Reclamen més inversió en tractaments psicològics i psicosocials, prevenció i recursos laborals que els permetin viure amb la malaltia, però dins de la societat.

bottom of page