top of page
suicidi (2).jpg

ENCAREM EL SUÏCIDI JUVENIL.
GuIa de prevenció del suïcidi i acompanyament del dol.


Consell Nacional de la Joventut de Catalunya
 

Es tracta d’un recurs que pretén fer una radiografia de l’estat actual del suïcidi juvenil i abordar la temàtica en profunditat. El recurs es divideix en dos grans blocs: el primer, centrat en la sensibilització i la prevenció, posant el focus en la salut mental i emocional; i el segon, focalitzat en l’acompanyament i el dol.

Portada-Duelo-por-suicidio.jpg

GUÍA PARA FAMILIARES EN DUELO POR SUICIDIO. 

Supervivientes.
 

Asociación de Investigación Prevención e Intervención del Suicidio y Familiares y Allegados en Duelo por Suicidio (AIPIS-FAeDS)

Es denomina supervivents a familiars i amics de persones que han perdut la vida per suïcidi. Aquesta guia va dirigida a tots ells i està elaborada amb la intenció d’ajudar-los a superar aquesta pèrdua de la manera més sana i adequada, tenint en compte, que es tracta d’un dol amb característiques diferents i específiques. Es basa principalment en els coneixements i experiències adquirides durant anys de treball amb supervivents.

pub_391.jpg

PREVENCIÓN DEL SUICIDIO. 

Para personas con ideación suicida y familiares.

 

 

Servicio andaluza de salud. 

Es considera imprescindible un abordatge transversal del suïcidi amb l’objectiu de mitigar els efectes del mateix. Les accions han de contemplar-se en les fases de prevenció, detecció, diagnòstic, tractament i continuïtat dels ciutadans amb problemes de salut mental.

En aquesta guia es pretén oferir algunes orientacions per a les persones que pateixen ideació suïcida i per a les persones del seu entorn més pròxim.

bottom of page