top of page
600_978-84-15271-01-7.jpg

LA MIRADA DEL SUICIDA
El enigma y el estigma

Juan Carlos Pérez Jiménez

El suïcidi és una qüestió de salut pública de primera magnitud que, no obstant, roman oculta als ulls del ciutadà. Els mitjans de comunicació ignoren una realitat que provoca més víctimes que els accidents de trànsit, els governs no encerten a incloure-ho en les seves agendes i, en general, es pensa en el suïcidi com un esdeveniment excepcional, gairebé fictici, com quelcom que succeeix a altres . Però es tracta d'una opció essencialment humana que, quan es verifica, cau a plom al nostre voltant. Aquesta reflexió profunda i rigorosa incorpora les dimensions política i històrica de l'enigma del suïcidi fins arribar a avui.

1463306867.jpg

LA PÉRDIDA INESPERADA
El duelo por suicidio de un ser querido

Dulce Camacho Regalado

La pèrdua d'un ésser estimat per suïcidi és especialment dolorosa i culpabilitzadora. La inexistència d'una obra en espanyol que servís de suport i orientació als seus supervivents ha estat la motivació que ha portat a la Fundació Salut Mental Espanya per a la prevenció dels trastorns mentals i el suïcidi a editar "La pérdida inesperada". Escrita per Dulce Camacho, directora de l'Associació Alaia Dol, pretén servir de petita aportació en uns moments especialment difícils en el que qualsevol orientació sobre com afrontar el dol pot ser de gran ajuda.

9788449330278.jpg

EL MENSAJE DE LAS LÁGRIMAS
Una guía para superar la pérdida de un ser querido

Alba Payàs Puigarnau

Una guia clara i senzilla per afrontar el dolor que suposa la pèrdua d'un ésser estimat, de la mà d'una de les més importants especialistes en el tractament del dol. Perdre un ésser estimat és una experiència devastadora. Molts de nosaltres ens esforcem per gestionar, minimitzar i fins i tot evitar el dolor mental, emocional i físic que ens colpeja. La psicòloga Alba Payàs ens indica les pautes bàsiques per gestionar el dol i recuperar una normalitat en la qual el dolor es transforma en agraïment per haver compartit la nostra vida amb aquesta persona estimada.

bottom of page