BIBLIOGRAFIA 

Documentals

"Aquest documental recull testimoniatges i un nou corrent d'opinió, dirigida per metges i experts, que advoca per donar-li veu al suïcidi per a combatre les seves causes. Convida fer una profunda inversió en l'esquinçador món del suïcidi i dóna veu a víctimes, familiars i especialistes, que narren en primera persona les seves experiències. Tots ells coincideixen en la necessitat urgent d'instal·lar el suïcidi en el debat públic".

"Gairebé un milió de suïcidis a l'any en el món, 4.000 a Espanya.

Xifres enfront de les quals el silenci res pot.

Protagonistes, supervivents i dades al servei de l'esperança".

"El suïcidi és la segona causa de mort en el món entre els 15 i els 30 anys. El suïcidi es pot prevenir, però abans hem d'aprendre sobre ell, parlar-ho i eliminar l'estigma social que existeix al voltant dels suïcides i els seus familiars. Eduardo Punset descobreix en aquesta emissió, de la mà de Thomas Joiner, psicòleg que va viure el suïcidi del seu pare, les característiques del comportament autodestructiu i les accions per a reduir el seu efecte en la societat".

"A Catalunya, un grup de persones amb diagnòstic de trastorns de salut mental lidera una revolució silenciosa i lenta. Estan cansats de teràpies amb medicaments que comporten importants efectes secundaris, de contencions mecàniques (lligar persones al llit) i de llargues hospitalitzacions. Reclamen més inversió en tractaments psicològics i psicosocials, prevenció i recursos laborals que els permetin viure amb la malaltia, però dins de la societat".

LLIBRES